Välkommen till min blogg!

Jag är en rappare från Hässelby som är stressad upp till halsen iprincip varje dag sedan ett år tillbaka. Mycket har jag att tacka mig själv för det då jag alltid ser till att ha för många bollar i luften, bland annat av mitt musikvideoskapande och impulsiva projekt som
jag tvingar mig att slutföra. Men jag startade denna blogg framförallt för att jag inte kommer släppa fler låtar på ett tag då jag nyss
fått ett skivkontrakt som hindrar mig att släppa låtar utanför skivan och för att de som lyssnar på min musik ska kunna hålla koll på
hur det går med skivan.
I bloggen kommer jag växlande blanda in roliga videoklipp och information om släpp men jag kommer också visa lite mer av vad
som döljer sig bakom skalet av Prendel, den personliga sidan som jag oftast inte visar.

Mycket nöje / Christian Prändel
Utbränd
2010-12-23 15:24:59
Dax för mig att meddela att jag lyckats bli utbränd och är sjukskriven. Inte säkert att DecemberSession kommer alls.
Hoppas ni blivit nöjda med Januari-NovemberSession

återkommer om inspelningen för dec blir aktuell

Keep smiling

Bonnagård
2010-12-23 15:21:26

Jobbansökan
2010-12-20 14:03:24
Skulle hjälpa Caffo idag att söka jobb, men till min förvåning låg han faktiskt och sov istället :O :O :OGammal video till qweetybloggen:

Skissande hos linus
2010-12-19 00:01:24
Nu har "vi" (Linus) klätt julgranen, vi har käkat potatiskroketter med köttbullar och pommes frites med glögg, julkänsla med grabbarna helt enkelt.

Nu sitter vi och gör pappersgrafitti.


Gammal video och låt med doktor död:

 

 


Juli Session
2010-12-18 15:21:35
Pga videoklippet jag släppte igår kan jag passa på att berätta att skådespelerskan i den filmen även gästade videon till JuliSession


Prendel vaxar ögonbrynen
2010-12-18 12:52:16

Prendels bekännelser- Kärlek
2010-12-18 03:02:33

Prendels Bekännelser

Kaptitel 2- Kärlek

Sedan jag fyllde 12 år har jag ständigt haft en flickvän vid min sida som jag säkerligen inte uppskattat. Skaffat en ny direkt efter den andre, tror min maxlängd är 10 dagars mellanrum.
Dock så har mina förhållanden varat länge, blir lätt förälskad och fortsätter lätt vara det. Men mellan mina senaste förhållanden har jag egentligen velat förbli singel och inte fastna i någon.
Jag ser mig som en romantisk mansgris, behandlar kvinnorna halvt som skit men väger upp till det då tillfällena kommer där jag verkligen visar kärlek, jag gillar att göra mina vänner glada, men jag älskar att göra den jag verkligen älskar glad, det känns som det är meningen med livet för mig, kärlek, och min del av den meningen är att jag ska göra min älskade glad och vice versa, tror jag levt på det viset tidigare. Nu när jag lärt känna mig själv något sedan jag bröt det förra förhållandet, så finner jag ingen vacker syn, jag inser nu, många år i efterhand, att jag betett mig som ett as och önskar att jag satt ner fötterna på jorden, dock inser jag nu också att jag blivit för lätt kär och inte borde gett allt till vemsomhelst. Tyvärr tror jag även att jag i dagsläget inte är kapabel till att göra en flickvän lycklig. Jag har för mycket på gång hela tiden och kommer ha svårt att finnas där. Men vem vet, jag kanske kanske träffar tjejen som får mig att ändra mig, eller jag kanske redan träffat henne? ....


Ceep smiling

Fitta
2010-12-17 04:58:13
Efter ett halv-jobbigt dygn är jag hemma igen och försöker koppla av med mina vänner, med ett bättre humör och ett och annat leder till min humoristiska sida av mig själv.
Hoppas ingen tar illa upp-

Min första Dubstep:
Dj Snusk- Fitta Dubstep

En paus
2010-12-15 15:52:41
Nu tror jag jag nått gränsen för hur mycket stress man kan tåla, försvinner från allt nu i några dagar, DecemberSession blir framflyttad och kanske inte blir klar innan nyår.

Ceep smiling /Prendel

Prestationsångesten har anlänt
2010-12-14 21:09:59
Nu börjar jag känna prestationsångesten för decembersession, jag vill ju slå allt annat jag gjort i år, blir tuff men jag vill fan klara det, och tidpressen innan julafton gör det inte bättre. Stressad som fan över produktionen, danyh håller på spela in sin del i skrivande stund och sen skickas det på mixning och hoppas på få tillbaka det samma dag eller nästa.

Och nu bjuds det på reprisen från qweetyblogen där jag intervjuar brejkish, varseguuu:


DecemberSession-idé
2010-12-14 17:43:17
Nu har jag äntligen kommit på en idé till videon för december session, det kommer bli sjukt svårt och pilligt att få till det, och om jag får till det blir det asfett men risken är att det blir totalkaos-dåligt, vågar jag?


Prendel i Trollhättan
2010-12-13 23:31:42

Andra delen av videodagboken under scriptandet av Qweety!

 


Bombattentatet
2010-12-13 23:02:54
Nu kanske det känns som jag bombar bloggen med inlägg men jag har så jäkla mycket intressant att berätta.
Min anonyma vän filmade den sprängda bilen under ca tio minuter i full hd och sålde filmen till diverse bolag, fan vad man tjänar pengar på det asså, nästan så man borde bomba nåt själv och filma haha. Planen är en thailandresa för honom :P
Nu finns hans videomaterial över hela världen, galet asså!

 

Här kan du se filmen från CNN


Teliatvillingarna är bajjtare
2010-12-13 22:52:48
Har funderat lite på dessa två snubbars stil, som är en direkt kopia av min.
Nu säger jag inte att de HAR kopierat den men mina vänner tror det. Det är lite sjukt egentligen, mina färger är lila och turkoise, de enda jag sett kombinera dessa färger är mina fans. Dessa killar har dels kombinerat dessa färger PLUS att ena snubben har en exakt likadan keps som jag och den andra har en med samma mönster som min tröja, och båda har exakt samma skäggfrilla, rör sig som jag och är hiphopare.
Det som skiljer mig från dem är att jag inte skulle gå runt i "joggingkläder" som de gör.Just a thought...


Btw var min kära vän Linus här nyss med sin brud Linnea och hennes kompis Emelie, som tydligen planerat att en annan snubbe skulle komma hit och jag pallar inte att det kommer sjukt mycket folk hit varannan dag och rökfyller min lya.
Så de bestämde sig för att lämna mig och dra.

Nu blire till att fylla nya datorn med alla nödvändiga program men självfallet tänker jag köpa allihopa och inte ladda ner dem illegalt.

Längtar tillls jag e klar med December Session

Tjoo

Ny dator
2010-12-13 22:30:52


 

Köpte ny dator idag inför skivproduktionen och lite extra för att det ska gå lättare att rendera videos :)
Det blev en Asus  CG 5275-NR05
http://www.expert.se/Product/Product.aspx?id=5904960
Skojade bara
2010-12-13 19:04:48Jag lurades lite bara ang TeliaReklamen, men jag har fått så sjukt mkt kommentarer att det ser ut som mig (Vilket jag inte tycker), till och med min mamma smsade och frågade varför jag inte berättat att jag ver med i teliareklamen ...? För min syster hade sagt till henne att jag var med där....?
Sen förklarade jag att det inte var jag, sen dröjde det nån timme tills jag fick ett till sms där det stod "joo det är visst du" från mamma haha. Så jag ringde upp och förklarade ännu en gång att det inte var jag, och fick som svar att mina syskon, pappa och andra i släkten var alla övertygade om att det var jag hahaha (Känns som jag borde träffa min släkt/familj mer än 1 gång om året nu).
Sen under telefonsamtalets gång hade hon tydligen kollat min blogg där jag skojade om att det var jag som var med... det blev mycket att förklara haha :D.

Lyckades nog övertyga henne tillslut.

Detta var intressant!


Reklamfilmer med Telia ute
2010-12-13 15:49:38
Efter många inspelningsdagar är reklamfilmerna och tvillingtestet ute från telia med mig och alexander

In och checka

http://vms.qbrick.com/ext/telia/teliap3.aspx?mid=0DDC381A&width=480&height=272&as=1&fs=1&rp=0&cb=1&il=1&sp=1

http://www.teliatvillingtestet.se/

Inspelning av Dec-session
2010-12-12 18:09:45
Igår spelade jag in min del av December session hemma hos dany, dany spelar in sin del om några dagar då han blivit lite friskare i rösten. Förbered er på det fetaste vi någonsin gjort!!

Senare på kvällen gick vi hem till en av Danyhs polare som sedan slutade med en fjortisfest haha, men jag och dany var nyktra hela tiden och fick som tack städa upp allt efter barnen och torka spyor och allt haha. Caffo sov som vanligt, Första natten sov caffo längre än jag och dany och sen sov han under tiden vi spelade in och sen gick han och lade sig, tror han var i klarvaket tillstånd max 2 timmar under detta dygn..sjukt :p

Nu är vi back i Hässelby och jag skickade nyss låten på mixning, nu väntas besök från Linus, Linnea, Emelie, Challe och Johanna. Blir nog en soft kväll.

Här e en video som inte har med inlägget att göra men det var när jag var på besök i trollhättan för att bygga http/www.qweety.nu, jag fick en liten välkomstpresent:


Stress inför Dec-Session
2010-12-09 13:08:09
Nu börjar det bli riktigt tight för att hinna med min sista musikvideo "December Session"
Har väntat på beatet i 9 dagar nu, har fått det lovat idag, så hoppas det dyker upp på mailen ikväll.
Låten kommer gästas av danyH.
hade en fett nice kväll igår btw, med Ultraper, danyH, Challe, Caffo, Johanna, Eddie och hans brud. Satt och freestylea halva natten haha.

peyys

YES
2010-12-07 12:57:11
Har snackat med producenten via telefon nu istället pga alla framflyttade möten, snackade tillbaka oss skivkontraktet, vi kommer sköta detta via nätkommunikation Sthlm-Paris. Jag blir ansvarig för projektet f.o.m nu, producenten sköter beatsproduktion, mixning, mastring och marknadsföring.
Jag ansvarar för inspelning och gästartister, samt planering.
Detta blir fett alltså, ni förstår inte hur fet denna producent är!
Knock Out Music Production Studio - KOMP!

Tid för återhämtning
2010-12-06 21:58:35
Gästbloggare: UltraPer

Klart man måste få tagga ner ibland. Dra hem till polarn, va? Komma dit och se att han städat, va? Man blir glad liksom, ser att det går bra för han, va? Det e så jävla najs, va? Komma dit och ba bli genuint glad, va? Hårda killar i Stockholm, va? Ja har hängt med raggare, va? Ja har haft mina kärleksaffärer om man säger så, va?

Så kan det låta ibland när man släpper loss ordentligt. Som till exempel när man blir indragen i en eldig flamenco! Eller som nu när min härna dansar hjärn-balett. @ Christians plaza och chillar helt enkelt.

Mången freestyle har det blivit och en rad roliga upptåg också. De här grabbarna är otroliga, vilka eldsjälar!
Shunnen är out.

Banankontakt
2010-12-06 14:21:30
Har fått mötet med producenten framflyttat flera gånger, och idag skulle vi till studion och snacka med honom och som VANLIGT sover dany och svarar inte på luren, fast iochförsig svarar inte producenten heller, suck! så har man tatt ledigt idag för ingenting IGEN! GRRR!

Så jag får väl hitta på nåt annat idag, kan inte börja med december session pga att producenten skulle kirra beatet...

Råkade svänga förbi denna battle, när Mr Cool Namedroppar Challe (DoktorDöd). lite skoj, och kul att alla i publiken verkar veta vem Challe är och förstå punchen. Har anmält mig till nästa battle men väntar på en värdig motståndare, har tackat nej till Nicko Mc Fish, Ydebrinkarn, FonkyFresh och nån mer, e så dålig på namn hehe.

Här e videon:


Prendels affärsidé
2010-12-04 16:38:41
YES!
Har kommit på en grym idé till hemsida, som alla som använder internet borde vilja använda.
Kan tyvärr inte berätta vad det är men jag kan berätta att den kommer förenkla internetsurfandet ;)
Photoshopade ihop mitt första upplägg igår kväll, blir riktigt fett detta!
Någon duktig Php-scriptare som vill tjäna massa pengar?
Maila mig ;)

Nu står jag på jobbet och väntar på att dra hem.

Tjingeling

Städa Städa
2010-12-03 20:47:10
Idag avbokade min producent vårt möte ang skivan, framflyttat till söndag.
Så jag bestämde mig för att städa min lägenhet istället inför min date imorn :P
Detta är nog ett av de tre städningar som utförts i min lägenhet i år, trots det tror jag inte ni riktigt förstår hur smutsigt det är här. Jag tänkte fota allt mögel, flugor och kattskit som ligger lite härstans men ändrade mig och tänkte att detta lever bäst själv.
Nu har jag, Caffo och Challe städat i flera timmar, jag har kommit halvvägs med disken men det flesta sakerna är klart.

Nu ska jag fortsätta städa, Challe upptäckte nyss att jag för 4 timmar sedan lagade diskhon och att jag hade diskat exakt där i fyra timmar, att diskohon faktiskt funkar att diska i, så han rusa iväg och fortsatte på min disk och Caffo ska fortsätta spela Facebooks Unicorn-spel.

Hejrå

Över till studion
2010-12-03 14:05:38
Nu ska jag och Danyh (Som jag blev signad med) åka till studion och försöka övertala vår producent att inte sälja studion och flytta den till Paris.

Här e nyvakna DanyH:

Prendels Bekännelser: Stress
2010-12-02 17:44:42Kapitel 1- Stress

Jag har som förmåga att gärna plocka på mig ansvar åt andras problem, vilket har kommit till den grad att jag knappt hinner lösa mina egna. Och påfrestningarna från olika personer som vill ha mig på olika plats eller olika egna viljor som vill åt olika håll,  gör att jag ibland totalkrossas och blir antingen arg eller bara försvinner med stillblick.
De flesta dagarna utför jag genom väl planerade men tighta scheman, förbereder ena projektet medan jag slutför det andra. Men vissa dagar säger det bara stopp, och allting blir kalabalik, inget utförs rätt och det mesta strular till sig. Dessa dagar är inte de värsta, utan dagen efter den dagen, då jag måste ta ikapp och rätta till föregående fel, vilket också resulterar i att mina efterkommande planer måste skjutas fram, jag vill mycket mer än jag kan och hinner.
Och när planerna måste skjutas fram så måste jag ju försöka komma ikapp genom att utföra arbetet ännu snabbare än vanligt, så slutar det hela i en ond cirkel som aldrig släpper ut mig och som bara blir tightare och tightare kring mig.
Detta är en sådan dag, jag gick tidigare från jobbet helt totalkrossad.
Tillochmed när jag fick skivkontrakt, när jag trodde att det skulle vara någon annan ansvarig för det tåget, så fick jag ta hand om spakarna ändå, jag skulle se till att fixa allt, jag skulle se till att allt blev gjort, jag såg till att vi tog tag i allt som behöve tas tag i, räkna ut vad som ska tas tag i.. och tillochmedfixa knark.
Idag blev jag av med skivkontraktet pga att jag inte hunnit med tillräckligt eller sett till så mina kollega verkligen jobbade. Jag åker till studion imorgon och ska försöka prata litte vett i honom.

Det kanske är en liten "Prendel XXL" i mig? -som jag i tidigare inlägg skrev om när jag var full.

Keep Smiling /Prendel


David <3 Goliath
2010-12-01 22:57:31

Gästbloggare: Charly

För er som redan iaktagit vid blogginlägget här precis under att något inte står rätt till: Grattis, du såg rätt. Christian agerar köksmästare just nu, medan jag blev placerad framför datorn som labila barn med utbrända föräldrar. Men helt plötsligt uppenbarade sig en systemkamera på vardagsrumsbordet, och tro det eller ej men det var ingen hägring, något jag tog fasta på varpå jag dokumenterade något som inte ofta inträffar: att Christian har hans lilla osociala kattskrälle Snuggles i famnen, och de såg dessutom ut att trivas i varandras sällskap, fast bara till en början, jag var endast någon sekund ifrån att fånga ett bedårande ögonblick mellan husse och husdjur, istället blev det mer av något som liknade en flykt ifrån Alcatraz.

För Christians del då? Innan jag skrev detta plåstrade jag om hans haka tack vare dom fina sparkarna Snuggles lyckades åstdakomma med sina taniga kycklingklubbor till bakben (se bild). Christian mår dock bra nu.


Kändast i sverige-filosofi
2010-12-01 21:36:52
Jag satt nyss ner med Challe och filosofera i hur det skulle vara om jag fortsatte att göra månadsmusikvideos hela nästa år och nästa och nästa.
Tillslut skulle jag slå mina egna rekord och sluta med att jag gör 14 välproducerade musikvideos i månaden.
Då skulle jag behöva arbeta med flera projekt samtidigt, tex att när jag sitter ner och skriver text för låt 3 spelar jag samtidigt in låt 2 (Som jag tidigare skrev) och filmar musikvideon för låt 4 samtidigt mot en spegel, bygga ett beat med vänsterfoten på en synth, och klipper/mixar med högerfoten. En konstant jobbande musiker, och allt år slående bra och välproducerats. De enda avbrotten han har är när nån trycker in snickers i käften på han, och då har han redan förberett en låt om snickers så det time-ar in  med att kunna filma musikvideon om det under tiden han äter.
Och han tänker ju på att bli kändare och kändare, så när han läser frågor om intervjuer (Som han läser med ett av ögonen som han opererat skelögd för att kunna hålla koll på två saker samtidigt) och han kan inte tacka nej till intervjuer så han har räknat ut i förskott ungeför vilka frågor som kommer och  förbereder svar på dem genom en låt som sedan filmas och klipps till nästa video.
Så när intervjuarn fråga om du gillar öl sjunger han "yeah" i takt, gör värsta melodin av allt halvt improviserat, och när intervjuan frågar vilken din favoritfrukt är, svarar du "hallon" eller nåt, det blir inte exakt rätt varje gång.
Och bara fortsätta så tills man dör.

Då skulle jag nog heta Prendel XXL och vara kändast i hela sverige ;)

hmm

Funderingar på Dec-Session
2010-12-01 18:46:49
Nu har jag skapat 11 av mina 12 musikvideos som jag satte som projekt i januari detta år, när jag släpper sista videon kommer jag släppa alla videos på bloggen samt alla låtar.

Jag har offrat iprincip allt för detta, och nu är det bara sista månaden kvar, och det känns hårt att jag kommer bli tvungen att filma detta runt julafton nån dag, but the show must go on.

Jag vill tacka för all underbar kritik på November session

Nu återstår frågan om det är någon vänlig själ som har lite tips och idéer till December Session?

Puss

En spade och 500 kilo snigeldynamit, tack.
2010-12-01 13:30:35

Gästbloggare: Charly

Ibland vill jag gräva ner mig i marken. Nej, jag har ingen dödslängtan, tvärtom, jag skulle vilja gräva ner mig i marken ett tag, fast jag skulle inte nöja mig med en enkel cylinderformad grop på 3m omkrets, jag skulle slå på ordentligt med ett stilrent litet kontor där nere, med ett ritbord, en kaffebryggare, några väl valda pennor, ett par stearinljus, en mikrovågsugn och ett ambiöst lager av panpizzor. Där nere skulle jag ha min så kallade "workshop" (jag får köra på det låneordet då jag i skrivande stund upplever ett förhoppningsvis temporärt hjärnsläpp i mitt neocortex).

Jag skulle gå ner dit varje kväll och rita hela nätterna ut, för att återvända till markytan vid gryning i syfte att utforska världen i jakt på nya kombinationer av form och färg, och när väl skymning vankas; sakta återvända till min underjordiska verkstad och teckna allt mina konstant uppspärrade näthinnor har sparat ner i episodminnet av mitt sporadiskt vakna hjärnkontor.

Det finns ingen gräns för vad man kan skapa med en penna, men det finns en gräns för tiden jag vill kunna skapa med pennan. Innan min livsdeadline är nådd vill jag ha åstdakommit något en förstagångstittare ska stanna upp vid och förhoppningsvis glädjas åt skapelsen lika mycket som jag gladdes åt att skapa den. Men så är jag väl relativt (om inte fullkomligt?) rädd för att glömmas bort också, att till hälften drivas av att vilja ge eftervärlden något att minnas. Är det ett uppmärksamhetsjagande "Hej, jag existerar!", eller bara ett oskyldigt "Hej,
jag illustrerar!"? Så mycket jag vill hinna skapa, möjliga ting, men också omöjliga.

Min lilla undergroundworkshop må vara en bisarr dröm, eller rent av en fulländad psykos om du nu så vill, men poängen kvarstår oavsett psykisk ohälsa eller ej: när du väl sitter med pappret och pennan är inget omöjligt, det omöjliga blir möjligt, oavsett vad du vill få/fått ner på pappret så är Du en del av pappret du nyss gjort ett avtryck på, något alldeles fantastiskt, självaste akten att få ner en del av sig själv i något så internt människor emellan som skrift och konst, det är skönhet om något, men ack så unikt för människosläktet, för när dagen allt liv på Tellus inte längre existerar minns ingen dig, allt är svart och inga ögon i universum kan bejaka det du skapat,
men det finns där trots vår bortgång, ingen ser det bara, så passa på medan vi är här och medvetna. Observera och älska möjligheten att skapa.

Jag ska ha min lilla jordkällare en dag, där jag i lugn och ro kan göra mina teckningar, vare sig syftet med det är att må bättre än någonsin, eller är för rädslan att glömmas bort, men vid närmare eftertanke är det nog rent av en fusion av de båda.

Försök nå det du vill nå, uppstår hinder som omöjliggör ett tappert försök till att bli ihågkommen när klockan inte längre tickar så kan du alltid drömma.

Som jag.

http://www.charlydesign.blogg.se

Ny gästbloggare
2010-12-01 00:42:29
Härmed är det dax för introduktionen av min nästa Gästbloggare, Han kommer dyka upp emellanåt i bloggen.Gästbloggare: Charly
Charly har minst en delad första plats som en av mina bästa vänner, det som fått mig att fastna för Charly är att han är så grymt omtänksam och kan säga exakt vad han tycker om blandannat min släpp oavsett om han diggar det eller inte. Det får den positiva kriktiken att kännas bättre än frågon någon annan person i universum.
Charly är också den mest kämpande person jag träffat, han vet inte exakt vad han vill komma men han vet exakt hur han ska ta sig dit, för vad än Charly sysselsätter sig med så blir han tvärgrym på det inom loppet av några dagar.
Charly är även känd som rapparen Doktor död, en underground inspirerad hiphopare, konstnär och även som homosexuell ;)
Inga tankar utveklas lika djupt som hans, inget rimlexikons innehåll slår han hjärnas, inga ordböcker kan definiera skitsvåra ord som han, inga hinder kan stoppa honom, ingen är som Charly...

Fridens Liljor

http://www.charlydesign.blogg.se